Miljön

På Glada Ankan arbetar vi för att barnens miljö ska vara så estetiskt tilltalande som möjligt då en sådan miljö medför kreativitet, lek och lugn.

Rummen är målade i ljusa lugnade färger. Det är öppen planlösning till största delen men med hjälp av skärmväggar och möbler har vi avgränsat ytan till mysiga lekutrymmen. En hörna för bygg, konstruktion, en för bil, djur, och annan lek, en dockvrå med eget kök och även utklädningskläder och möjlighet till att leka affär. En vrå är en lugn sådan med böcker, en mysig soffa, möjlighet att lyssna på skiva, lägga pussel eller spela spel. Ateljén är ett rum tänkt för kreativitet och skapande.

Här finns också utrymme till de stora barnen att bygga med smålego, kaplastavar eller köra med småbilar på bilmatta. Ur läroplanen kan man läsa att ” Varje barn ska få utveckla sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära”.

Vår trädgård bjuder på det mesta. Här finns kojor av pile, lekstuga, buskar och snår, klätterträd, oändlig sandlåda, gungor, en båt, två rutschkanor, en veranda där de minsta sover middag men som även kan användas vid tex. Samlingar vid sämre väder. Trädgårdsland, blommor och fruktträd.